NÆROMRÅDET

Bo i byen utenfor byen

I Porsgrunn Vest bor du sentralt, men likevel rolig og tilbaketrukket. Vestsiden er kjent som en av Porsgrunns mest attraktive bydeler, og bebyggelsen fra ulike tidsepoker skaper en god variasjon av boligtyper i området.

Her er det kort vei til butikker og servicetilbud på PP-senteret og Porselensfabrikken. En kort spaser- eller sykkeltur til sentrum tar deg til et bredt utvalg av forretninger, restauranter og kulturtilbud. Porsgrunn har mye å by på, og her er det mye å glede seg over!

Slik kan den nye brua komme til å se ut. Skisser: Consto / Frihetsgrad

Ny gangbru over elven
Den planlagte gangbrua over Porsgrunnselva tar sentrumsfasilitetene nærmere! Brua vil knytte Vestsiden tettere til nordre del av sentrum. Her finner du offentlige tilbud som jernbanestasjonen, bussterminalen og rådhuset. I aksen mot Campus Kjølnes finner du Kjølnesbadet, idrettsanelgg, skoler og Universitetet i Sørøst-Norge.

Enklere adkomst til flotte kulturopplevelser i Ælvespeilet, Filmsenteret Charlie, kunstgallerier, kafeer og restauranter får du også.

Porsgrunn kommune har planlagt at brua skal gå fra Reynoldsparken,, og på få minutter kan du krysse elven og nyte den gode følelsen av å bo i byen, utenfor byen.

Skole
Med flere barnehager og barne- og ungdomsskole i kort gangavstand fra Porsgrunn Vest, blir hverdagslogistikken med levering og henting av barn enkel. Vestsiden skole ble bygget i 2006. Den rommer i dag ca. 450 elever fordelt på trinn fra 1. til 10. klasse.

Idrett
Idrettsforeningen Pors sørger for et bredt fritidstilbud for store og små. Her er det mulig å delta på alt fra fotball, håndball, innebandy og ski, til boksing, cheerleading og turn.

Pors Fotball holder til på Pors Stadion, nord i bydelen. Pors Stadion huser også byens beste fotballag, Pors Grenland.

Treningssenteret i Porselensfabrikken ligger en liten spaser-eller sykkeltur unna, og det flotte padeltennis-anlegget sentralt på Vestsiden er særdeles populært.

Kort vei til gode naturopplevelser
Det er flere fine turmuligheter langs elvepromenaden og i nabolaget på Vestsiden. Går du den lille fotturen opp til Frydentopp kan du i tillegg nyte utsikten over byen og Porsgrunnselva. Ellers kan turen rundt Kjerkåsen og Piggen være et godt alternativ om en noe lenger tur kan friste.